Reproduktion: Få hjælp til optimal parring, drægtighed og fødsel hos hund og kat

Overvejer du, om din hund eller kat skal have hvalpe og killinger for første gang? Eller er du allerede en rutineret avler? Så kan vi hjælpe dig.

Der er ikke noget bedre end et kuld nyfødte, sunde hvalpe og killinger. Men nogle gange har naturen brug for professionel hjælp fra os dyrlæger. 

Hos Dyrehospitalet MidtVest hjælper vi med almindelige udredninger inden for reproduktion samt akutte og planlagte kejsersnit ved komplikationer.  

Vi tilbyder: 

  • Fertilitetsudredning
  • Rådgivning og optimering af parringsdag med præcis progesteronmålring
  • Inseminering af tæve og hunkat
  • Drægtighedskontrol ved hjælp af scanning
  • Rådgivning om planlagt eller akut kejsersnit 
  • Gennemførelse af planlagt og akut kejsersnit 
  • Opfølgning og rådgivning efter fødslen  
  • Ernæringsrådgivning til drægtige og nyfødte hunde og katte

Hvordan foregår en fertilitetsudredning hos hund og kat? 

Bliver din hunkat eller tæve ikke drægtig? Så kan det være en god idé at booke en feritlitetsudrening for at få svar på, om der er nogle problemer herunder misdannelser og abnormaliteter i underliv og kønsorganer. Den mest hyppige årsag til udebleven drægtighed skyldes dog ofte et forkert parringstidspunkt.

Det mest optimale tidspunkt kan fastsættes ved hjælp af blodprøver, når din hunkat eller tæve er i løbetid. Det første skridt er dog at undersøge kønsorganerne. Det sker ved hjælpe af ultralyd og er ganske smertefrit. Det kan derfor typisk gennemføres uden bedøvelse. Dernæst tager vi en vaginaltest. Det er en celleprøve med en vatpind, der blandt andet kan give svar på sygdom, men også ægløsning. 

Vi hjælper også mange hanhunde og hankatte med fertilitetsudrening. Her tager vi en sædprøve for at teste kvaliteten. 


Præcis progesteronmåling med nyeste teknologi i Danmark 

Vi har investeret i et nyt analyseapparat. Som en af få dyreklinikker i Danmark kan vi derfor tilbyde en måling af det eksakte niveau af progesteron hos din tæve, så du kender det absolut bedste tidspunkt for parring eller inseminering af din hunhund - og kan reagere inden for få timer. 

Kontakt os og høre mere om avl og reproduktion

Stjerner - anmeldelser Dyrehospitalet Midtvest Vores kunder giver os 5 stjerner

”Jeg har benyttet Lars, Anne og til tider også Morten i mange år. Jeg, som opdrætter af katte, er vældig tilfreds med den behandling mine katte og jeg får. Jeg er især glad for den faglig kompetence alle tre har og den gensidige tillid de udviser. Samt jeg ved, at veterinærsygeplejerskerne passer godt på mine katte, når de er indlagt. Man bliver altid mødt af super service og godt humør fra alle.” Simone Søderberg Lyngkatten.

Hundehvalp med ispose - Dyrehospitalet Midtvest Har du husket at tegne en forsikring?

Der er ikke offentlige tilskud til sygdomsforebyggelse og sygdomsbehandling af dyr. Men som dyreejer har du forskellige muligheder for at tegne forsikring.